Så hvilken gasstype skal du velge?
Vi bruker norsk Statoil-flasker her i Norge, og feriene langs svenskekysten. Dette for at disse flaskene er så utrolig enkle å ha med å gjøre. Det er lett å skifte flaske, og de tar mindre plass i gass-skapet på grunn av koblingen som sette oppå gassflasken. Skulle vi reist sørover igjen med båten, hadde vi kvittet oss med alle Statoil-flaskene rett før tur og gått over til det litt mer tungvinte CampingGaz systemet. Eneste grunn til det er at det er denne gass typen du får kjøpt overalt i middelhavet. Ikke bare på de dyre båt-marinbutikkene, men også på den mikro-lille landhandleren på øya som som ingen turister har hørt om. De har gassen, og vi slipper å bruke tid på å finne «de store» gass-forhandlerne».
Før avreise:
Husk å kjøpe inn CampingGaz systemet før du reiser, sjansen for at flasken og koblingen passer i gass-skapet ditt er liten. Så her må du nok utvide gass-skapet. Denne jobben er potensielt farlig og bør utføres av en rørlegger med gasskunnskaper (som var vårt tilfelle). Dette er uansett noe du vil se på FØR avreise.
Tips
LPG Sogn i Oslo, fyller på gassflaskene dine igjen. Dette er mye billigere enn å bytte hele gassflasken i en båtbutikk. Anlegget på Sogn skal ha 125 KR inkl moms for å fylle opp en 2 KG flaske. Det er nesten samme pris som vi hadde for å bytte til nye flasker i Hellas. Det dyreste var Tyskland eller Nederland hvor de skulle ha 400 kr pr flaske! Ønsker du å etterfylle/bytte disse i båthavn/kioskene koster det ca. 223 KR for bytte, og nytt kjøp inkl flaske er 744 KR pr fulle flaske ( Camping Gaz 907, 2,75 KG)
Hva med gass i Karibia?
http://friskustur.blogspot.no/2016/04/gass-system.html