Brødbakst

Tvinnede brød

4 kobber hvetemel
1 ts salt
4 ss sukker
2 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
4 ss smør
1 egg til pensling
Masse sesamfrø

Rør sammen mel, salt, sukker og gjær. Smuldre smøret i blandingen. Ha i vannet mens du rører. Hell deigen ut på bordet i byssa mens og elte i ca. 10.min til deigen er glatt og fin. La deigen heve i 10min. eller til den har fått dobbel strørrelse.
Trill deigen til 20cm lange pølser som tvinnes til små brød. Legg de på bakepapir og heves til dobbel størrelse.
Pensle med egg og strø på med sesamfrø.
Stekes på 200°C i 15-20min.

Pizza

½ gjær blandes med 3 dl sammalt rug og 4 dl hvete mel.
Ha oppi 2 ½ dl lunket vann og 2 spiseskjeer olivenolje.
Arbeid sammen og kjevle ut. ha på fyll, stek i ovn.
Tips, legg creme fresh i bunn istedet for tomatpurre.
Legg gulostskiver i bunnen slik at fyllet blir kjappere stekt.

Raske rundstykker

7 dl hvetemel (Eller 3,5 dl hvetemel og 3,5 dl grov sammalt hvete)
3 ts bakepulver
1 liten ts salt
2 ts sukker
En neve solsikkefrø, hakkes
2 dl vann
2 dl melk

Bland sammen alt det tørre, og tilsett melk og vann til det blir en deig.
Deigen skal kunne jobbes lett med uten å være for klissete, så tilsett med melk/mel om deigen blir for løs eller hard.
Trill ut 12 rundstykker, legg dem på stekebrett.
Sett rundstykkene rett i ovnen uten for heving og stek i 15 min på 230 grader.

Scones

2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
2 ts bakepulver
1 ss sukker
3 ss smør smeltet
2 dl melk

ovn på 220 °C i 12 – 15 minutter.

Bland det tørre.
Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig. Kjevle eller kapp den ut til en ca 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones.
Stek scones midt i ovnen til de er godt hevet og gjennomstekt.

Pinnebrød

4 dl hvetemel
12 ts salt
2 ts bakepulver
5 ss olje
ca. 112 dl vann