Mat i båt – Brødbakst

Pizza

½ gjær blandes med 3 dl sammalt rug og 4 dl hvete mel.
Ha oppi 2 ½ dl lunket vann og 2 spiseskjeer olivenolje.
Arbeid sammen og kjevle ut. ha på fyll, stek i ovn.
Tips, legg creme fresh i bunn istedet for tomatpurre.
Legg gulostskiver i bunnen slik at fyllet blir kjappere stekt.

 

Raske rundstykker

7 dl hvetemel (Eller 3,5 dl hvetemel og 3,5 dl grov sammalt hvete)
3 ts bakepulver
1 liten ts salt
2 ts sukker
En neve solsikkefrø, hakkes
2 dl vann
2 dl melk

Bland sammen alt det tørre, og tilsett melk og vann til det blir en deig.
Deigen skal kunne jobbes lett med uten å være for klissete, så tilsett med melk/mel om deigen blir for løs eller hard.
Trill ut 12 rundstykker, legg dem på stekebrett.
Sett rundstykkene rett i ovnen uten for heving og stek i 15 min på 230 grader.

 

Scones

2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
2 ts bakepulver
1 ss sukker
3 ss smør smeltet
2 dl melk

ovn på 220 °C i 12 – 15 minutter.

Bland det tørre.
Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig. Kjevle eller kapp den ut til en ca 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones.
Stek scones midt i ovnen til de er godt hevet og gjennomstekt.

 

Pinnebrød

4 dl hvetemel
12 ts salt
2 ts bakepulver
5 ss olje
ca. 112 dl vann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *