Mat i båt – Supper

Grønnsaksuppe

Kok opp dagens grønnsaker med buljong.

 

Blomkålsuppe

4 pers

1 stk blomkål
12 stk finhakket løk
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterning
2 dl helmelk
12 ts salt
14 ts pepper
6 skiver bacon i små strimler
2 stk vårløk i tynne skiver

 

Spinatsuppe

12 stk løk
12 ss olivenolje
150 g dypfryst spinat
4 dl vann
1 stk grønnsakbuljong
25 g finsnittet purre,
12 dl crème fraîche
14 ts salt
18 ts pepper

 

Tomatsuppe

2 stk egg
14 stk løk
12 båt finhakket hvitløk
1 ss olivenolje til steking
1 ss tomatpuré
12 boks hakkede hermetiske tomater
2 dl vann
12 stk grønnsakbuljong

 

Kremet blåskjellsuppe

frese litt 4 stk sjalottløk,
6 hvitløk,
1chili,
(2 gulrot) i smør,
hell 2 kg blåskjell og 2 dl hvitvin i.
Etter 3–4 minutter åpner skjellene seg, ha oppi 4 dl fløte.

 

Soppsuppe

1 hvitløk

1 løk, 5 dl sopp, 1 boks crème fraiche, 5 dl melk, Buljong, krydder

 

Fiskesuppe

4 porsjoner
600 g fiskefilet, gjerne ulike sorter, i terninger,
100 g rensede reker,
2 gulrøtter,
150 g sellerirot,
1 persillerot,
1 liten fennikel,
1 liten purre løk,
8 dl vann,
2 terninger fiskebuljong,
2 dl melk,
1 1/2 dl kremfløte,
3 ss mykt smør,
3 ss hvetemel,
litt sitronsaft, pepper og salt

Skjær grønnsakene opp i omtrent like tykke staver, Skjær fisken opp. Fres grønnsaker i noen minutter, tilsett vann, melk, buljong småkoke i ca. 5 minutter. Sil av fiskekraften, legg grønnsakene og hell væsken tilbake i gryta. Rør sammen mykt smør og hvetemel til en jevn masse og tilsett oppi fiskekraften sammen med fløten, mens du rører godt. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Tilsett grønnsakene og gi suppen et lite oppkok, og tilsett deretter fiske-terningene. La det hele trekke i ca. 4 minutter, til fisken er ferdig. Tilsett rekene og litt sitronsaft mot slutten av trekketiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *