Elektronisk reisebrev Danmark

Helsingør havn, Danmark
Fremme i Danmark, dro vi inn til byen og satte oss ned på et lite koselig sted, plutselig kommer en elegant dame bort og lurer på om stolen er ledig. Ja, sier jeg i god tro om at henne ville ta med seg en eller to av de stolene vi ikke bruker.
Hun tar tak i stolen og setter seg ned, midt i maten vår. Og jeg tenker «åh, …». Men jeg har bestemt meg for å ikke være helt stiv nordmann på tur så vi starter samtaler og spøker.
Etterhvert blir det andre ledige bord rundt oss, og jeg hinter greit om at det er blitt en del ledig bord, men vi blir alle sittende rundt vårt bord. Stemningen er til å ta på, jeg føler meg litt Sheldon og ser på Camilla og vi ler.
Det kule var, etter at tiden gikk viste det seg at paret fra Skåne var morsomme og det ble en ganske morsom middag! Så vi lovet å nevne dere her, og det går vi:) Hei:)
1
De neste dagene fikk vi brukt våre nye maritime 1852 sykler fra Bestmarine, som allerede har begynt å ruste i skruer, og det blir slott og strand om hverandre.

Tuborg havn, Danmark15
Innseilingen til denne havnen er merket med 2 store ølflasker som viser veien inn, og vi tenker nå skal det bli fest.
Men det er Danish Royal Yatch Club som eier havnen og X-yatchs har tydeligvis akkurat hatt en helgeregatta, så stemmningen er ikke helt «tuborg» for å si det sånn. Så det kuleste med denne havna er at den ligger nærme København sentrum.
Vi klipte meg i dusjen, vi har kjøpt en «frisørsaks» så sluket og gulvet i gjestehavna fikk gjennomgå, det er ett spesielt syn når det blir litt for mye vått hår som ligger i dusjen. Men jeg fikk ny sveis!

Brøndby havn, Danmark14
Fin havn på andre siden (sørsiden ) av københavn. Syklet inn til Tivoli og københavn, det sies at de fleste skader relatert til båtlivet skjer på land og det stemmer nok. Inne på tivoliet har de ett «event» for barn som vi klare å komme oss inn på, du har sikkert sett de før. Stedet hvor trappene beveger seg opp og ned, og bakken rister og snurrer. Det er også noen svære rør som går rundt og rundt som man kan løpe inn i. Da jeg var liten var dette kjempegøy, og jeg drømte om at når jeg endelig blir 31 år så skal jeg komme tilbake og være høy nok til å stå inne i dette røret og bli med rundt, ved å holde hendene hardt i «taket» på røret.
Når jeg endelig klarer å fjerne alle unger, inkludert en liten bortskjemt skit av en unge som hele tiden skulle være i røret, gi plass til den voksne delvis forstyrrende mannen!
Inn i røret og hendene i taket, jeg går rundt, men glemmer hvor hardt det er når jeg er kommet til klokka 3 sett med beina som viser, går på hodet skikkelig i røret. Og camilla roper, «går`e bra???» -ser jeg på henne, alt er litt blurry og uklart og jeg overbeviser meg selv om at det er slik kjærlighet ser ut og spør om vi skal ta en liten øl istedet. Det holder nå. Det var ikke så gøy.11

 

 

Rødvig havn, Danmark
Nydelig seiling, med Stevns klint som orientering hele veien. Fremme så var det bading og spurte en haug tyskere om en ok gjestehavn i tyskland, da vi kun har overseilingskart for området. Fikk ett lite waypoint å gå til, det holder.
Vi fikk endelig brukt våre håndstrikkede lokale bogerudtøfler. Lagd på bogerud, og viktigs av alt, lagd med kjærlighet.

4

Warnemunde, Tyskland
I tyskland snakker vi tysk hadde vi hørt, og det er latterlig hvor lite det kan snakkes engelsk. Jeg prøvde å kjøpe en kul drage på stranda av en tysker, men måtte dra derifra uten noe som helst, ikke vet jeg hva det heter på tysk , ikke ca. prisen, ikke hvor jeg kan kjøpe de, og siden han hadd bare 10 drager i luften på en gang var han en selger eller en veldig spesielt interessert mann. Kul strandby, gikk på en turistbåt inn til Rostock, med guide som kun snakket på tysk om grosse tonn på alle båtene som lå fortøyd innover. Det ble snakket om alt fra Grønland til Peru men vi er ikke sikre på hva, eller hvorfor, eller om samtlige personer på båten, liten som stor, egentlig bryr seg om alt dette. Men prates på høyttaler skal det, hele turen. Og det kostet bare 20 Euro, så fint. Hjem igjen så setter vi oss på lokalbussen, det er søndag, og inne i bussen er det en fin skjerm som viser stoppesteder og tider, og da vi endelig drar står det at det er 80 minutter igjen, med lokalbussen, start og stopp, kun 40 stoppesteder. Plutselig så fristet det mer å lage pannekaker med bringebær på hard kryss istedet…

Travemunde, Tyskland
Dette er badebyen rett nord for Lubeck, dette er stedet hvor første etappe er ferdig. Lubeck, et vanskelig mål. Men nå, nå er vi her.
Det som tidligere så ut som et ganske vanskelig mål å nå for noen år siden, har egentlig gått ganske fint. Vi har ikke hatt noe særlig problemer, ingen mann over bord, brann, SAR eller noe. Er det flaks, eller er vi blitt litt bedre?

5 6 8 9 13

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *