Fiskesuppe àla river Rhinen

fiskesuppe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskesuppe

4 porsjoner
600 g fiskefilet, gjerne ulike sorter, i terninger,
100 g rensede reker,
2 gulrøtter,
150 g sellerirot,
1 persillerot,
1 liten fennikel,
1 liten purreløk,
8 dl vann,
2 terninger fiskebuljong,
2 dl melk,
1 1/2 dl kremfløte,
3 ss mykt smør,
3 ss hvetemel,
litt sitronsaft, pepper og salt

Skjær grønnsakene opp i omtrent like tykke staver, Skjær fisken opp. Fres grønnsaker i noen minutter, tilsett vann, melk, buljong småkoke i ca. 5 minutter. Sil av fiskekraften, legg grønnsakene og hell væsken tilbake i gryta. Rør sammen mykt smør og hvetemel til en jevn masse og tilsett oppi fiskekraften sammen med fløten, mens du rører godt. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Tilsett grønnsakene og gi suppen et lite oppkok, og tilsett deretter fisketerningene. La det hele trekke i ca. 4 minutter, til fisken er ferdig. Tilsett rekene og litt sitronsaft mot slutten av trekketiden.

Pynt med nyklipt persille