Gaustatoppen

Vi har vært på Gaustatoppens egg på 1883 meter over havet!

Gaustatoppen

Pass på å starte tidlig! Vi var på plass ved parkeringen kl 06:00 og var første bil! Etter kl 09:00 er parkeringsplassen full og bilene parkerer langs fylkesveien, og trafikk-kaos er et faktum.

Starter du tidlig så kan du være fremme på toppen før gausta-banen kommer frem med de første «tog-turistene». Vi gikk hele turen opp helt alene og tror det gir en mer magisk stemming enn sammen med hundrevis av andre gående i rekke på vei oppover. Vi var fremme på toppen litt før 09:00, og startet å gå rundt 06:00 i ett strekke uten noe særlig stopp annet enn drone-flygning. For deg som bryr deg om drone, fotoapparat er det greit å vite at det er 230V tilgjengelig i turisthytta på toppen, så kjøp en kaffe og sett deg ned å lad opp batteriene der, i en av de mange tilgjengelige stikkontaktene i hytta!

Gaustatoppen

Det blåser en god del på toppen, og må ikke forveksles med værstasjonen som er nede på gausta-hytta. Ute på eggen, som også gir deg de beste bildene kommer det opp vind enten fra den ene siden eller den andre og er ganske mye sterkere enn nede ved hytta. Det var meldt 1-3 m/s vind, men vi hadde nok 8-12 meter pr sekund ute på eggen, pluss vindkast på mer. Det gjorde at dronefilmingen ble noe ustødig, og at vi ikke så det på som helt sikkert å gå helt ut på tuppen av eggen.

Noen gikk ut på tuppen, men det var hovedsaklig utenlandske turister med ballerinasko så….

 

Gaustatoppen
Mye steiner gjør høye sko til et must!

Gaustatoppen Parkering ved «Parkering Stavsro Gaustahytta» koster 100 KR dagen. Google maps viser deg hvor du bør stå.

Gaustatoppen

Parkeringsplassen er helt full og er stengt. Biler langs veiene 1km oppover fylkesveien