Ko Lanta, Dykking Thailand

Ko Lanta er en god liten øy. Hvis du kun skal se en dykkefilm fra Sør Øst Asia i år, så er dette filmen! 🙂 Noen dykk er definitivt bedre enn andre.

Dykkene på Ko Lanta er gjort på Hin Daeng, Hin Muang, Koh Bidas og Koh Phi Phi.

Sistnevnte dykkeplass (koh Phi Phi sites) er det flere dykkere enn fisker… Kanskje bedre med litt mindre populært sted, med mindre dykkere? Problemet til Phi Phi er at det blir for mye mennesker, både over og under vann. Slik at det som en gang var eksotisk og flott, er byttet ut med selgere og 3 dagers visit-turister. Da hjelper det ikke med verdens fineste strand, eller klareste vann. Men man kan si at man har vært på Phi Phi øyene, «the beach» og james bond island som «alle» mener man må se, men ingen av stedene imponerte og skuffet. Pga turisme.

Men hva med småsteder som Khanom? Finnes det flere av disse stedene som ikke har basert hele sin inntekt på turistene? Vi skulle gjerne fortalt om disse stedene, men vi ser helst at du drar til Phi Phi øyene. Så kan vi ligge stille alene på strender et annet sted 🙂 Men skal du ha et tips, ikke dykk på Phi Phi, kun hvis du er spesielt interessert i mennesker under vann eller propeller i gir i vannflaten.

Sjekk dykkesenterene på Ko Lanta www.andamandiveadventure.com for de beste divemastere/instruktører og www.lantadiver.se for den beste båten med svenske ansatte. Båten har litt å si når det er 3 timer en vei til «sweet spottene» Hin Daeng og Hin Muang.

Skal du ha en uavhengig rapport på hvor det kan lønne seg å bruke opp luften under vann så sjekk www.divereport.com. Her finner du hele verden av dykkesteder som gjør det lettere å se hva dykkere faktisk har sett på de forskjellige plasser, og når sesongen for hai/manta ray mm. er.