Mat i båt – Dessert

Sjokoladepudding/mousse i pulverform

Grillet banan med sjokolade

Bær med krem, cottage cheese, kesam, nøtter

 

Kladdkake

Vispe 2 egg og 3 dl sukker, tilsett 100 g smeltet smør. Bland 2,5 dl mel, 4 msk kakao, 1,5 tsk vaniljesukker, rør sammen. 10-20 min 200 grader.

Fruktsalat med krem, kesam, nøtter

 

Stekt nøtter

1 dl mandler smeltes sammen med 2 ss sukker middels varme, ha i 1 ss smør og rør til karamell

 

Luftige boller

Kok 150 g smør, 125 g melis, 5 dl melk fingervarmt, bland 50 g gjær, 1 tsk kardemomme, 750 g mel. Bland trill, hev 1 h. 7 min 250 grader.

 

Havrekjeks

Bland 5 dl havregryn, 2 ss sukker, 2 ts bakepulver, 2 dl mel. Smelt 75 g smør og 1,5 dl melk. Bland sammen, kjøl av, trykk ut runde kaker stek 10 min 220 grader.

 

Muffins

2 egg
2 dl sukker
125 g TINE Ekte Smør
1 dl Hel Tinemelk
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
vaniljesukker

  1. Du trenger 12 vanlige muffinsformer. Sett stekeovnen på 190 °C.
  2. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt.
  3. Tilsett smak etter eget ønske (bærsmak, sjokoladesmak eller gulrotkakesmak). Fordel røren i muffinsformene og stek dem i 20 – 25 minutter.
  4. Pynt muffinsene med melisglasur, gjerne farget med konditorfarge, og pynt med nøtter, kakepynt eller godteri som for eksempel nonstop.

 

4,5 dl mel
0,75 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/8 ts natron
1 1/2 ss olje
1 1/2 ss vann
1 ts bakepulver NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
2 dl eplejuice
0,75 dl. olje (helst soyaolje)

Tilberedning

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.
I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.
Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.
Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader

 

Havre muffins

2,5 dl mel, 3 dl havregryn, 2 tsk bakepulver, 2 tsk vaniljesukker, 1 dl sukker, 0,5 tsk salt, 2 egg, 0.5 dl olje, 2 dl melk, bland det tørre, bland det våte, bland sammen180 grader 20 min. ha eple kanel oppi.

 

Muffins

100 g smør, 150 g sukker, 3 egg, 150 g hvetemel, 1 ts bakepulver, ½ dl melk eller appelsinjuice (jeg har brukt melk)

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland mel og bakepulver. Tilsett det tørre og melken vekselvis mens du rører. Vil du ha sjokolademuffins, tilsetter du 4 spiseskjeer kakaopulver i røren. Bruk i så fall tilsvarende mindre mel. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter

Smørkrem

250 gram romtemperert smør eller margarin, 250 g melis, 1 egg. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget, og rør til alt er godt blandet.

Lys sjokoladesmørkrem

Følg oppskriften til smørkrem, men tilsett 3-4 ss kakaopulver før du rører i egget.

Sjokolademuffins

Smelt 125 g smør med 75 g sjokolade, visp 2 egg med 1,5 dl sukker og rør ned sjokoladen. Bland 3 dl mel, 2 tsk bakpulver, bland sammen. 200 grade 10-15 min.

 

Pai

Smul 100 g smør med 2 msk sukker, 2 dl mel.ha i bær, frukt 15 min 225 grader

 

Sjokoladebolle

Rør 100 g smør med 1,5 dl sukker. Bland i 1 msk vaniliesukker 3 msk kakao, 2 mak vann 5 dl havregryn

 

Mørdeg

Blanda 4 dl mel,
200 g smør,
0,5 dl sukker
1 eggula.
La hvile kaldt i pose 30 min. 5 min 200 grader. Pynt med nøtter, gaffel merke, kakao i, sjokoladebiter,

Rulltårta

Visp 3 egg med 1.5 dl sukker. Bland 2 dl mel, 1 tsk bakpulver, 1 msk vann, rør sammen. bred smeten ut på bakpapir, 5 min 250 grader, stø litt sukker på nytt papir, velt kaken over og ta av gammelt papir med hjelp av å pensle litt vann. bred på sjokoladesmørkrem, sylt og rulle sammen. ha i 2 msk kakao for sjokoladekake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *