Vann inne i seilbåtroret -drenert!

Helt siden jeg satte min fot på en seilbåt har jeg hørt farer om seilbåtroret som deler seg opp/ råtner fra innsiden. Grunnen er enkel, roret suger til seg vann over tid, og har ikke noe særlig sted å drenere ut igjen. Løsning på dette er å borre ett hull på det laveste punktet på roret og sette en bøtte under,  og håpe at hullet ikke var helt forgjeves.

Hullet tetter du igjen med å sprute lim inn i hullet, så en  8mm bolt fult med lim som du skrur inn, og siden du borret med 7,8-7,9mm bor, så gjenger bolten seg fint innover og blir sittende.

Jeg hadde håpet på et par dl med vann, så jeg satte en flaske uten hals under, vannet som kom ut luktet helt forferdelig, noe som tyder på at det er gammelt. En ny dråpe kom frem hvert 10 sekund. Etter å ha fylt 0,5 litern så satte jeg ett bunnstoffspann under, som rommet rundt 0,8dl, neste dag når jeg så på dette var også denne full og man så tydelig at det hadde rent over på asfalten under og utover! Så mye vann! Dette var ett tips jeg fikk på et MAXI-båt møte for mange år siden, men har aldri turt å borre hull under i roret, men jeg er glad jeg endelig turte dette!
Jeg hadde bare båten på land i 3 døgn, så jeg gleder meg til neste gang den skal opp, så har jeg enda en ting på lista som skal utføres. Og kanskje du også?

panasonic-sailboat-1
panasonic-sailboat-2
Her ser du hullet i seilbåtroret fylt med maskinskrue i M8 og Tec7
panasonic-sailboat-3
Det blir en del vann etterhvert! Prøv å sette en bøtte/pøs under, så kanskje du klarer å se hvor mye det blir totalt!
panasonic-sailboat-4

Les også om rens av seildrevet, nå som du først skal ta opp båten av vannet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *