Vannveien på kanalene til middelhavet starter…

05
Travermunde/Lubeck. Fantastisk.
01
Så glad blir man av å ha kommet frem til Travermunde, litt nord for Lubeck
02
Ikke solseng, men solbod.
03
Vi tok kollektiv hjem en dag, og så står det 80min. Til vi er fremme.
04
Digger lang kollektivtid.
74
La kanalturen starte, jeg kjenner presset på høyden på broer begynner.
I baugen har jeg montert den ene lazybag-røret som vi ikke bruker lengere, med en liten strips på for å få høyden på båten akter på 335cm.
Så når/hvis vi kommer til en bru som bender på den bittelille stripsen så er det full revers, og demontering av stativet/solcellepanelet. Uansett, det er godt å starte på denne biten av turen. Kanskje det kan bli litt varmt snart?
71
Mølln, koselig liten havn. Her møtte vi en norsk kar, kompisen hans på 89 hadde fått hjerteinfarkt og var blitt sendt på sykehus. Fremtiden til deres seiltur sørover er fortsatt ubestemt.
De var 78 og 89 år gamle.
Er det her det skulle ende? I en havn i tyskland? Turen de valgte og dra ut på er tøff og krevende, og jeg kan nesten ikke forestille meg hvordan disse gutta tar det.
Igjen i havna nå sitter ett mannskap på 78, men mangler skipperen sin. Og jeg er redd det ender her.
Han ville ikke ha hjelp, og samvittigheten min prøver å fortelle meg at familien er orientert og på vei. Havnemesteren tok hånd om han da vi møtte han.
Da vi gikk ut igjen fra den havnen var jeg glad at vi dro da vi dro på vår tur.
Det å ønske å gjøre noe, men at kroppen ikke henger med. At naturen krever sitt i form av styrke og smidighet for disse tingene vi gidder å utsette oss for frivilligt. At det ikke holder, at du ikke klarer det, ikke lengere mestrer det, at det er for seint.
Det må være forferdelig, og jeg gruer meg til det skjer.

Videre syns jeg det er kjempegøy å høre at de har dratt, og tross alt har de seilt fra Norge og var nå nede i de «trygge» kanalene og elvene. Det er nok sikkert en del minner fra den turen nedover. Og 89 år, hvor ille kan det egentlig gå? I verstefall død, eller hjerteinfarkt, som kom. Men det ville det sikkert gjort uansett. Og som realist ser jeg at de er på livets siste vers uansett.
Jeg håper han sitter ett sted og humrer og syns det var en spennende tur som alle mente han ikke burde dratt på, og alikevell dro. Det er tross alt hans liv.
Hvis noen har noe informasjon om John i Mølln, så send gjerne en epost til meg, jeg har ingen kontaktinfo, bare masse tanker og spørsmål.
67
Våre sykler på tur, ganske kjekt! Men de ruster og ruster, og jeg er spent på om de egentlig kommer til å holde året ut.
65
Inne i gamlebyen i Mølln.
61
Lauenburg, liten by med en liten havn, dette er havnen hvor Fredrik og Cecila mønstrer på.
53
Vi tok en vannheis, 39 meter i en fei! Se på det som ett badekar med vaiere i hjørnene.
Heveverket i Schanebeck.
51
På toppen av heveverket.
50
På toppen av heveverket.
45
Ultzen`s nr1 på tripadvisor
40
Deilige pike, nabomannen som har vært på seilas i 12 år skal vende hjem til Danmark. Han skal nordover og vi skal sørover. Kommer han til å falle inn i de rekkene samfunnet krever av han? Han har levd ganske fritt og spennende så lenge ombord på sin selvkonstruerte trebåt. Står opp når han våkner, sover lur når han er gidder, og legger seg når han er trøtt. Han trives best ombord, i ankerbukter eller små byer, og mannskap og selskap ombord kun i kortere uker.
Er det mulig å tilpasse seg igjen? Vil man det?

Hvor lenge blir vi borte?
88
Fredrik har kontoll bak rattet, og finjusterer på autopiloten. Raymarine hadde ikke elver og kanaler i tankene da de tenkte ut response nivået fra 0-9 på autopiloten. Samtidig da vi går under de lave jernbanebruene som er av jern, legger kompasset seg en 20-45 grader av pga. endret magnetisme.
89
Goproselfielunsj
37
Koselig med sluseferie! Haaland tar ansvar.

Samme sluse, et senk på 15 meter. Fredrik og Cecila storkoser seg med litt stress i ferien.
33
15 meter i en sluse virker ganske høyt da slusa er tømt!
27
To tau, og så viktige under slusing!
23
God morgen, og gratulerer med dagen Kim,- på vei inn i Hannover
18
Hannoverlunsj
14
The red strip, it`s on.
11
«WeisBier bitte, haben sie wifi?»
5
32 years, its on.
90
Mr. Sluse runder 32ende.
3
Geocatching
2
Seelze, liten havn med videre planlegging av tur. Haaland tar igjen ansvar, alt må være tilgjengelig i neste havn, vi er tomme for alt.

Hvor er matbutikken Penny eller Rewe? Vann på brygga? Er dybden på min. 1,7 meter? Kort vei til sentrum av byen? Resturant/Pub på gjestebrygga? Tripadvisor må ha noe å vise til i byen… Det er mye å tenke på.
1
Seelze-havn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *