Merking av ankerkjetting

Etter av vi har fått en del mer ankerkjetting, 85 meter totalt må dette merkes litt, slik at det er lettere å se hvor mye man har ute.

Dette kunne vi klare å se før, men da var kjettingkassa fylt med kun på 30 meter ankerkjetting.

Merkene kan kjøpes av båt forhandler, men dette koster alt for mye, og er alt for lite merker på en kjetting.

merking-av-kjetting

Spraybokser i forskjellige farger, noe som vi fikk av et firma som driver med oppmåling, riktignok kun med nesten tomme spraybokser, men vi skal jo heller ikke bruke så veldig mye. Du kan også kjøpe dette på Biltema, men det begynner å koste litt her også da du trenger en del farger for å gjøre det lett å kjenne igjen ankerkjetting-lengden.

merking-av-kjetting-2

Vi dro ut hele ankerkjettingen på brygga og la poser under på hver 10.ende meter for å merke kjetting, og ikke brygga 🙂 Prøv å gjøre dette når det er vindstille og oppholdsvær.

 

merking-av-kjetting-3 merking-av-kjetting-4
Gode lengder på spraymerket gjør at det begynner å ligne skikkelig ankerkjetting.
merking-av-skjetting-5

Slik så den gamle ankerkjetting-merke oversikten i baugen, i ankerluka. Ikke like brukervennlig.

merking-av-skjetting-6

Og med den nye merkinga, sprayet på et A3 ark, og meterantallet er printet ut på A3, og laminert sammen, så holder det nok noen år.

merking-av-kjetting-7

Siden vi av og til har med nytt mannskap / eller det er mye vind og ting må skje kjapt og god kommunikasjon laget vi denne, litt inspirert av dykkesignalene vi bruker under dykking.
Utrolig hvor mye det hjelper på kommunikasjonen, så senest i helga som var at det kom en motoryacht på sikkert 60ft +, med kjerringa i baugen med ankerkontrollen og gubben på flybridge, og skreik til hverandre om hva som burde gjøres og hva den andre gjorde feil.
Jeg vurderte å ro over til dem etterpå, fortøye min jolle ved deres jolle-rib med 30hk, styrpult og cd-spiller/spotifyspiller via bluetooth var det sikkert, og holde et lite ankerkurs. Men madammen min sa; «kanskje imorgen…»

merking-av-kjetting-8

 

Har du spørsmål eller kommentarer til dette eller har du noe smart å tilføye jeg har ikke har med?
Gi oss en kommentar i feltet under med en gang.

Det setter vi veldig pris på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *