Motorromisolering i seilbåten

Siden vi skal ta kanalveien ned til Middelhavet, betyr det at det kommer til å bli en del motorkjøring. Her må det motorromisolering til! Motorrommet er standard lydisolert med 20mm isolasjon, men ingenting mot taket (!?).
Dette var en oppgave jeg hadde lyst til å gjøre midt-vinters, men pga kaldt og fuktig tak, og minusgrader for herding av limet, måtte jeg vente til våren. Jobben er ganske grei, det er bare å klippe ut og tilpasse best mulig. Bruk gjerne hard papp for å lage modeller slik at du unngår å få så mye kapp.

isolering-av-motorrommet-1

Her ser du Bavarias standard motorromisolering i seilbåt på 20mm isolasjon. Jeg vurderer å tilleggsisolere med 30mm isolasjon.

isolering-av-motorrommet-2

Isolasjonsplatene jeg brukte var disse varmebestandige/flammehemmende platene på 30mm isolasjon.

isolering-av-motorrommet-3 isolering-av-motorrommet-4
Platene kuttet jeg ut med tapetkniv, og svidde av sidene etterpå med turbogass, dette pga. at det smuldret litt opp, og jeg vil ikke ha dette inn i motorluftinntaksfilteret.
isolering-av-motorrommet-5

Disse har en side med dobbelsidige tape, men denne stoler jeg ikke på, for det viser seg at alt jeg setter opp med dobbelsidig tape faller ned i løpet av en kort periode, i tillegg kommer det til å bli varmt her, så er redd at det kommer til å gi etter etterhvert som det blir varmt. På med masse av Tec7. Her skal det være skikkelig motorromisolering!

isolering-av-motorrommet-6 isolering-av-motorrommet-7
Da jeg kun får «feste» på midtpartiet (delte taket opp i 2) brukte jeg støtteklosser av isolasjon for å være med å styrke taket, slik at det ikke detter ned! Litt ekstra isolering skader nok ingen.

isolering-av-motorrommet-8
Begynner å ligne ordentlig motorromisolering! – Tenk om dette kunne være standarden? Iallefall i seilbåt, motorbruk er jo en lydplage uansett.
isolering-av-motorrommet-9
Dette er hva vi kaller skikkelig motorromisolering.
Platene får du hos Biltema

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *