TV ombord

Etter at led-tv begynte å bli vanlig har disse falt en del i pris, og med mulighet for å koble på 12V rett i TV, så passer det seg bra i båt.
Vi monterte en 22″, som ble passe stor. Det er ikke gøy med en 32″ under seiling på hard kryss som står å dingler frem og tilbake. Samtidig er vi ferdig med de knøttsmå reisetvene…

tv-ombord-led-1

Jeg dro frem strøm både for 12V og 230V, så plugger jeg bare om når jeg er enten for anker eller for brygge med landstrøm tilgjengelig.

tv-ombord-led-3 tv-ombord-led-2

12V`en går fra felles minus og pluss gjennom styrestrømpanelet. 230V er koblet til ett støpsel som settes igang når det blir landstrøm.

tv-ombord-led-4

Et sort K-rør som jeg splittet og fikk samlet alle kabler i, HDMI, 12V, 230V, AUX utgang, antennekabel  så det blir en del kabler!
Hvis du ser den ene sorte kabelen så er det HDMI kabelen som går rett i en bærbar pc, for film/serier.
Ut til TV, har vi også montert en digital antenne, monterte først via en signal-forsterker, og hadde en hel sommer med dårlige signaler.
I år koblet jeg forbi denne, dvs. at kabelen fra den digitale anntennen ute går rett i TV, og vi har aldri hatt bedre signaler!
Pass på å få montert denne antennen høyt, gjerne i masta hvis du gidder. Vi satte den på solcellestavtivet vårt.

tv-ombord-led-5

Det kan være greit å sikre TV når man er ute på sjøen, se de øyekrokene jeg har montert. Disse trekker jeg strikker igjennom så alt står med litt spenn og ikke slenger rundt i litt bølger.

tv-ombord-led-66

tv-ombord-led-7 tv-ombord-led-8 tv-ombord-led-6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *