4 porsjoner potetsuppe
1⁄2 stk purre i biter
3 båt hakket hvitløk
ca. 500 g potet i biter
1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
2 dl kremfløte
salt og kvernet pepper
Pynt:
1⁄2 stk purre i ringer
ca. 1⁄4 ts trøffelolje
4 skiver spekeskinke
Slik lager du potetsuppe:
Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett potetterninger og hell over kraft. Kok til det er mørt. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Sil suppen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong.
Hell suppen i serveringsboller, drypp over litt trøffelolje og legg på litt purre som er surret i smør. Server purre- og potetsuppen med grissini (brødpinne) eller godt brød.
Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.