• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
Breddegrad.no

Breddegrad.no

Reisebrev og filmer fra hele verden

  • Kanalveien til middelhavet
  • Reisetips fra vår jorden rundt-reise
  • Vår Reiserute
    • Filmene
    • Reisebrevene
    • Jorden Rundt 2015 – 2017
    • Hvor er seilbåten akkurat nå?
    • Norgesturer
      • Galdhøpiggen
      • Runde
      • Gaustatoppen
  • Båten S/Y Fabula
    • Prosjektartikler fra båten
    • Maten ombord
    • AirBNB @ Fabula
    • Hvor er båten?
    • A3 livet
    • Mercy Ships
    • Ocean Cleanup
  • Kontakt
    • Personvern
Du er her: Hjem / Maten vi lager ombord i vår seilbåt / Potetsuppe ombord

Potetsuppe ombord

Sist oppdatert: 2. mars 2018

potetsuppe

4 porsjoner potetsuppe
1⁄2 stk purre i biter
3 båt hakket hvitløk
ca. 500 g potet i biter
1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
2 dl kremfløte
salt og kvernet pepper
Pynt:
1⁄2 stk purre i ringer
ca. 1⁄4 ts trøffelolje
4 skiver spekeskinke

Slik lager du potetsuppe:

Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett potetterninger og hell over kraft. Kok til det er mørt. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Sil suppen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong.
Hell suppen i serveringsboller, drypp over litt trøffelolje og legg på litt purre som er surret i smør. Server purre- og potetsuppen med grissini (brødpinne) eller godt brød.

Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.

Legg igjen en kommentar:

Breddegrad.no - 2021

  • Reiser
  • Filmer
  • Matoppskrifter
  • Båtprosjekter
  • Andre prosjekter