Vannpumpefilteret i båten din renser du slik

Prosjektet vannpumpefilteret består av demontering og rens, men kan fort bli mye mer da ingen av delene noengang er demontert før og sitter skikkelig fast i hverandre.
Etter rens av vanntankene og rens av vannrørene i båten, gjenstår det bare et punkt før hele vannsystemet i båten er renset, og vi kan drikke av vannet ombord. Spørsmålet kommer ofte når vi får gjester ombord, og jeg ikke klarer å svare helt «JA! -det kan du» på spørsmålet om de kan drikke vannet.
Vannpumpefilteret gjenstår. Så la prosjektet rens av vannpumpefilteret starte!
Uansett hvor fine og nye rør og tanker som er ombord, skal alt gjennom dette filteret. Og vi har tidligere kjørt gjennom en systemrens for ferskvann/drikkevann gjennom alt, så det skal være ganske rent, men denne rensen tar ikke større partikler og annet som har klart å lure seg ned i vanntankene. Og siden vannpåfyllingsrøret hos meg er flatt med nesten lik nivå som dekket, er det stor sjanse for at det skal trille ned noe i tanken mens vi fyller på vann.

Filteret sitter trangt og fint til under den ene lugaren akter, og en god arbeidsstilling er nødvendig.vannpumpefilteret (1)

Det letteste er å skru av den hvite delen som går inn på vannpumpefilteret.
vannpumpefilteret (2)

Lokket på filteret hos meg satt ganske hardt, så jeg måtte bruke en vannpumpetang, og vannpumpetang-krefter på plast er skumle saker, det skal ikke mye ekstra krefter før noe brekker.vannpumpefilteret (3)

vannpumpefilteret (4)
vannpumpefilteret (5)

Her er lokket ferdig demontert, jeg har ikke noe bilde av dette som lå inni. Men det lå taurester, stein og annet bøss. Jeg regner med at pumpa ikke trenger å jobbe like mye etter rens her.

vannpumpefilteret (6)

Selve stålfilteret fikk jeg ikke ut, og jeg ville ikke bende det slik at det ble åpninger i siden på når dette skulle monteres igjen. Derfor gikk jeg løs på stålfilteret med en damprenser (Biltema 199.-), for å få til rens-av-vannpumpefilteret.
vannpumpefilteret (7)

vannpumpefilteret (8)

Fikk da løs rester av bøss som lå igjen på rista. Monterte alt forsiktig sammen igjen, satte på trykk og lot vannet stå på en stund i springen, og passet på at jeg ikke hadde noen lekkasjer. Og da kan vi endelig si at man fint kan drikke av vannet i kranen ombord, nå som vannpumpefilter er sjekket og rengjort!

Deler og nye pumper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *