Luftige boller lages med melis i båten

luftige-boller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luftige boller
150 g smør = 1,5 dl
125 g melis = 2,1 dl
5 dl melk
50 g gjær = 1 pakke tørrgjær
1 tsk kardemomme
750 g mel = 15 dl

Smelt smør i en stor kjele, rør inn melis og melk i smøret.Varm opp til fingervarmt.
Bland gjær, kardemomme og mel i en bolle. Hell det fingervarme væsken over i melbollen.
Bland alt godt sammen.
Trill ut bollene, rulle rulle.
Hev 1 time.
Så stek bollene midt i ovnen i 7 min 250 grader.

 

Sliter du med omgjøring av gram til dl eller lignende? Fullstendig oversikt her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *