Tokyo bars in Shinjuku Golden Gai

Minibars i Tokyo!

Det morsomme med dette konseptet i Tokyo, Japan er at barene er så små at det kun er plass til 5-8 personer i baren, foruten bartenderen som også ofte er eier av baren. Dette gjør at stemningen i baren blir ganske intim og spesielt. Samtalene i barene inkluderer alle, da det nesten er umulig å snakke uten at alle sitter og hører på samtalene!
Bargatene er fordelt på 4 små trange gater, og inneholder over 280 barer. Det er det tetteste vi har sett av barer!
Vi satte oss på en bar hvor det satt to japanere som var forretningsfolk som var ferdig på jobben for kvelden og brukte dette stedet som et lite gjemmested mot den enormt befolkede byen. Mye press og stress på jobben gjør dette stedet til et lite pusterom i hverdagen.
Mange av barene krever cover-charge for å komme inn, den lå på rundt 800 – 1000 Yen pr person. Øl og drinkene kostet ca 500 Yen.
Den ene baren vi var innom her, var eieren litt ekstra interessert i film så alle vegger var fylt opp med favoritt vintage filmer, alt på japansk. Veldig liten koselig bar. Se så trangt!
tokyo-7

Vi ble kjent med alle som satt i baren, det er ikke ofte! Se gjengen over her. Alle hadde kommet inn en og en,da man så at det satt en «vestlig» gjennom de små vinduene i dørene. Det er litt skummelt å gå inn i en bar, hvor du ser at det kun sitter en gjeng med lokale dressmenn. Det er flere skumle private members only barer som turister ikke er velkomne i. Dette står tydelig merket på døren inn, men ser du ikke skiltet når du går inn merker du det fort at det blir stille i lokalet, og når tilogmed musikken stopper å spille er det bare å rygge ut og finne en annen bar.

Tokyo Tips.

Det er bare å sette seg på første tomme bar, andre turister vil så komme forløpende, men pass på å sitte i vinduet slik at andre kan se at du sitter i akkurat denne baren.
Velg en bar som ikke har cover-charge, disse er utelukkende ment for kun turister.

 

tokyo (1)
tokyo (4)

Sjekk ut denne tripadvisorlinken på hvor området ligger!

 
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *